Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hamsi reçeli yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram taze hamsi 13;
- 200 gram şeker 1;
- 1 su bardağı su 1;
- 1 tatlı kaşığı limon suyu 1;
- 1 tatlı kaşığı tarçın 1;
- 1 adet limon (rendelenmiş kabuğu) 1;
- Yarım çay bardağı zeytinyağı 1;
- Yeteri kadar tuz 1.
Yapılışı:
- Hamsileri temizleyin, yıkayın ve bir süzgeçte bekletin 1.
- Ayrı bir tencerede suyu kaynatın, içine şeker, tuz, limon suyu ve rendelenmiş limon kabuklarını ekleyin 1.
- Karışımı kaynatmaya devam edin ve şeker tamamen eriyene kadar karıştırın 1.
- Hamsileri tencereye ekleyin ve karıştırarak hamsilerin şerbetin içerisinde yaklaşık 15-20 dakika pişmesini sağlayın 1.
- Hamsiler piştikten sonra tarçını ekleyin ve karıştırın 1.
- Ocaktan alarak soğumaya bırakın 1.
- Soğuyan hamsi reçelini sterilize edilmiş cam kavanozlara aktarın ve buzdolabında saklayın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: