Hampal yemeği yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 5 adet haşlanmış patates - 1 çay kaşığı karabiber - 2 bardak yoğurt - 3 diş sarımsak - Tuz - Aldığı kadar un - 1 adet yumurta - 100 gr tereyağı Yapılışı: 1. 2 bardak su, 1 yumurta, tuz ve aldığı kadar un ile orta yumuşaklıkta hamur yoğrulur. 2. Hamur 3 bezeye ayrılır, oklava ile ince açılır ve çay bardağı ile yuvarlak kesilir. 3. Yuvarlakların içine haşlanıp ezilmiş patates, karabiber ve tuz karışımı harç konur ve kapatılır. 4. Tüm hamurlar bitene dek bu işlem tekrarlanır. 5. Geniş bir tencereye su konur, kaynayınca tuz eklenerek yapılan yarım yuvarlak şekiller kaynayan suya salınır ve 15 dakika pişirilir. 6. Pişen hampallar süzgece alınır, tepsiye dökülür ve üstüne erimiş tereyağı gezdirilir. 7. Sarımsaklı yoğurt dökülerek servis edilir. Bu yemek, Çerkez mutfağına aittir.