Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hampal yemeği yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 5 adet haşlanmış patates 12
- 1 çay kaşığı karabiber 12
- 2 bardak yoğurt 12
- 3 diş sarımsak 12
- Tuz 12
- Aldığı kadar un 12
- 1 adet yumurta 12
- 100 gr tereyağı 1
Yapılışı:
- 2 bardak su, 1 yumurta, tuz ve aldığı kadar un ile orta yumuşaklıkta hamur yoğrulur 12.
- Hamur 3 bezeye ayrılır, oklava ile ince açılır ve çay bardağı ile yuvarlak kesilir 12.
- Yuvarlakların içine haşlanıp ezilmiş patates, karabiber ve tuz karışımı harç konur ve kapatılır 12.
- Tüm hamurlar bitene dek bu işlem tekrarlanır 1.
- Geniş bir tencereye su konur, kaynayınca tuz eklenerek yapılan yarım yuvarlak şekiller kaynayan suya salınır ve 15 dakika pişirilir 12.
- Pişen hampallar süzgece alınır, tepsiye dökülür ve üstüne erimiş tereyağı gezdirilir 12.
- Sarımsaklı yoğurt dökülerek servis edilir 12.
Bu yemek, Çerkez mutfağına aittir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: