Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hamileyken çalışan kadınların tüketmemesi gereken bazı gıdalar şunlardır:
- Paketlenmiş gıdalar: Bu gıdalar üzerinde bulunan şekersiz veya doğal ibarelerine çok itibar edilmemelidir 2.
- Yağ ve şeker oranı yüksek gıdalar: Besleyici özellikleri düşük ve kalorileri çok yüksek olan bu gıdalar sınırlı ölçüde tüketilmelidir 3.
- Çiğ ve iyi pişmemiş gıdalar: Et ürünleri tüketilirken iyi pişmiş olmasına özen gösterilmelidir 5. Gıda zehirlenmesi veya viral enfeksiyonlar hem anne hem de bebek için risk oluşturabilir 5.
Daha detaylı bilgi ve özel beslenme önerileri için bir beslenme uzmanına danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: