Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hamileyken çalışan kadınların yememesi gereken bazı besinler şunlardır:
- Pastörize edilmemiş süt ve yumuşak peynirler: Listeria ve brucella bakterileri içerebilir 3.
- Çiğ veya az pişmiş et: Toksoplazma ve diğer bakterileri barındırabilir 3.
- Taze sıkılmış meyve suları: Salmonella ve E. coli gibi zararlı bakteriler içerebilir 3.
- Şuşi: Çiğ deniz ürünleri zararlı parazitler ve bakteriler içerebilir 3.
- Az pişmiş yumurta: Salmonella bakterileri yoluyla bağırsak enfeksiyonlarına neden olabilir 3.
- Şarküteri ürünleri: Listeria içerebilir, sıcak buharda pişirilerek tüketilmelidir 3.
- Yıkanmamış sebze ve meyveler: Toksoplazmozis gibi hastalıklara yol açabilecek parazitler içerebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: