Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında hamburger köftesi pişirmek, özellikle daha büyük miktarlarda köfte hazırlarken pratik bir alternatiftir 4. Fırın, köftelerin her tarafının eşit şekilde pişmesini sağlar ve döküm tavaya göre daha az yağ kullanmanıza olanak tanır 4.
Fırında hamburger köftesi pişirmek için şu adımlar izlenebilir:
- Malzemelerin hazırlanması 2. 750 g dana döş kıyma, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş tane karabiber, 1 tatlı kaşığı hardal ve 1 tatlı kaşığı pekmez karıştırılır 2.
- Köftelerin şekillendirilmesi 2. Kıymadan büyük parçalar alınıp el ile yassı şekil verilir 2.
- Pişirme 2. Kurutmadan, az yağlı ve daha yumuşak köfteler elde etmek için, köfteler önceden ısıtılmış 180 derecelik Arçelik A Fry Ankastre Fırın’ın A Fry Tel tepsisine yerleştirilir ve 30 dakika pişirilir 2.
Fırında pişirme yaparken, köftelerin kurumaması için fırın tepsisine biraz su eklemek veya köftelerin üzerini alüminyum folyo ile kapatmak gerekebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: