Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Halk ekmeğin sağlıklı olup olmadığına dair farklı görüşler bulunmaktadır.
Türkiye Ekmek Sanayi İşverenleri Sendikası Genel Sekreteri Cihan Kolivar, halk ekmeğin yüzde 100 katkılı olduğunu ve ambalajlı ekmeklerin kanser riski taşıdığını belirtmiştir 2.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar ise ekmeğin sağlıklı olması için gıda kodeksinin öngördüğü maddeler dışında hiçbir katkı maddesi kullanmadıklarını ifade etmiştir 2.
Ayrıca, İstanbul Halk Ekmek'in ürettiği tam buğday, çavdarlı, ruşeymli ve çok tahıllı ekmek gibi ürünlerin vitamin, mineral ve lif açısından zengin olduğu ve sağlıklı beslenme açısından faydalı olduğu belirtilmektedir 45.
Halk ekmeğin sağlıklı olup olmadığına dair kesin bir yargıya varmak için daha fazla bilgiye ihtiyaç vardır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: