Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hakkari'de meşhur olan köfteler arasında Parmak Kebabı, Yüksekova Kebabı ve Doleme öne çıkmaktadır 125.
- Parmak Kebabı: Hakkâri'nin Yüksekova ilçesine özgü bu yemek, adını parmak şeklinde kesilen sebzelerden alır 23. Ana malzemesi patlıcan olan bu yemek, yeşilbiber, domates, kuru soğan, patates ve salça ile lezzetlendirilir 23.
- Yüksekova Kebabı: Kıyma, biber, maydanoz ve çeşitli baharatlar içeren bu kebabın sırrı, içindeki kuyruk yağındadır 23.
- Doleme: Bal kabağı ve kıyma ile hazırlanan bu yemek, ana malzemelerin tereyağı, domates, biber salçası, nane, kekik, pul biber, şeker, tuz ve çeşitli baharatlarla lezzetlendirilmesi ile yapılır 35.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: