Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
H1 ve H2 gıda sertifikaları, gıda endüstrisinde kullanılan yağlayıcılar için NSF (Ulusal Sağlık Vakfı) tarafından verilen iki farklı kategoriyi ifade eder 12:
- H1 sertifikası, gıda ile tesadüfen temas eden, tatsız ve kokusuz ürünler için geçerlidir 1. Bu tür yağlar, pompalar, konveyör bantlar, mikserler gibi ekipmanların yağlanmasında kullanılır ve gıda ürünlerinde maksimum 10 ppm yağ kirlenmesine izin verilir 1.
- H2 sertifikası, gıda endüstrisinde kullanımı onaylanmış ancak gıda ile doğrudan temas etmeyen (gıda teması olmayan) ürünler için geçerlidir 12. Bu ürünler, toksisite, mutajenite ve ağır metal içeriği (cıva veya antimon gibi) için katı gereklilikleri karşılamalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: