Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Grill yapmak, yiyecekleri doğrudan ısı kaynağının (genellikle köz veya alev) üzerine yerleştirerek pişirme yöntemidir 12.
Grill yapmanın bazı özellikleri:
- Isı kontrolü: Kömürlü mangallarda közlerin eşit şekilde dağıtılması ve bazen kömür seviyesinin ayarlanması; gazlı mangallarda ise brülörlerin gücünün ayarlanması ile sağlanır 2.
- Mühürleme: Yüksek ısı, yiyeceğin dış yüzeyindeki protein ve şekerlerin Maillard reaksiyonuna girmesini sağlayarak lezzetli bir kahverengi kabuk oluşturur 2.
- Sık çevirmemek: Mühürlenmenin daha etkili olması için yiyecekler çok sık çevrilmemelidir 12.
Grill ile pişirilebilecek yiyecekler:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: