• Buradasın

    Göz yumurta kaç dakikada pişer?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A close-up of a sizzling Turkish-style göz yumurta (fried egg with crispy edges) in a small copper pan, with steam rising and golden oil bubbles around the edges, set against a rustic wooden table with fresh herbs and a slice of crusty bread nearby.
    Göz yumurtasının pişme süresi, istenen kıvama göre değişir:
    • Rafadan (az pişmiş): 3-4 dakika 123.
    • Kayısı kıvamı: 6-7 dakika 235.
    • Katı: 9-12 dakika 25.
    Fırında göz yumurtası pişirirken ise süre, 180°C'de 10-15 dakika olarak belirtilmektedir 5.
    Pişirme süresi, kullanılan malzemelere ve pişirme yöntemine göre değişiklik gösterebilir.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Göz yumurta nasıl yapılır?

    Göz yumurta yapmak için gerekli malzemeler: 1 yumurta; 1 tatlı kaşığı tereyağı; Pul biber ve nane. Yapılışı: 1. Tereyağı kısık ateşte olan bir tavada eritilir. 2. Tereyağı erdikten sonra 1 yumurta tavaya kırılır. 3. Üzerine pul biber ve nane eklendikten sonra pişmeye bırakılır. 4. 15 dakika sonra servis edilebilir. Püf noktası: Göz yumurta, sarısı ile beyazını karıştırmadan yapılan yumurta demektir.