Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Göle kaşarının özellikleri şunlardır:
- Üretim Yöntemi: Göle kaşarı, Kars ve Ardahan'ın yüksek yayla ve meralarında beslenen ineklerin sütünden, katkı maddesi kullanılmadan sadece tuz ve peynir mayası ile geleneksel yöntemlerle üretilir 2.
- Aroma ve Yapı: Yumuşak yapılı, kendine has aromalı bir kaşar peyniridir 1.
- Beslenme: Göle yöresine özgü bu kaşar, protein deposu olarak bilinir 1.
- Mevsimlik Üretim: Üretimi mevsimlik olarak yapılır ve genellikle mayıs ile ağustos aylarında elde edilen sütlerden özel olarak üretilir 2.
- Dayanıklılık: Doğal ve katkısız olduğundan, uzun süre beklediğinde kuruma yapabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: