Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Göle kaşarının bazı özellikleri:
- Üretim Yeri: Ardahan'ın Göle ilçesinde, yüksek rakımlı yaylalarda beslenen ineklerin sütünden üretilir 135.
- Aroma ve Doku: Dağda yetişen çeşitli bitkilerin aromasını içerir ve yoğun bir kıvama sahiptir 14.
- Üretim Süreci: Sütün mayalanmasından sonra tambur üzerinde pıhtılaşma sağlanır, ardından suyundan arındırılan pıhtılar yoğrulur ve kalıplara alınarak olgunlaşmaya bırakılır 2.
- Besin Değeri: Protein, potasyum, kalsiyum ve demir açısından zengindir 1.
- Saklama: Serin ve kuru bir yerde, hava almayacak şekilde saklanmalıdır 4.
- Kullanım Alanı: Kahvaltılardan yemeklere kadar geniş bir kullanım alanına sahiptir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: