Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Glutensiz omlet yapmak için gerekli malzemeler:
- 110 g MADER çok amaçlı glutensiz un 1;
- 2 yumurta 1;
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı 1;
- 250 ml süt 1;
- Bir tutam tuz 1.
Hazırlanışı:
- Unu bir kaseye ekleyin ve tuzu ekleyin 1.
- Sürekli karıştırarak sütü ekleyin 1.
- Yumurtaları hafifçe çırpın ve erimiş tereyağı ile birlikte unlu karışıma ekleyin 1.
- Hamuru bir süre dinlenmeye bırakın 1.
- Tavayı ısıtın ve karışımdan 3-4 yemek kaşığı (tavanın tabanını kaplayacak kadar) alarak tavaya dökün 1.
- Altını kısarak pişirin, krepin diğer yüzünü de pişirin 1.
İsteğe bağlı olarak, krepin üzerine peynir veya jambon ekleyebilir ya da tatlı bir krep yapmak için çikolata kreması veya reçel sürebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: