Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Glutensiz omlet yapmak için aşağıdaki malzemeler kullanılabilir:
- 2 adet yumurta 2;
- 2 kaşık glutensiz yulaf 2;
- 1 kaşık zeytinyağı 2;
- 1 avuç semizotu 2;
- sumak 2;
- 2 kaşık kabak çekirdeği 2.
Yapılışı:
- Yulafı 4 kaşık su ile pişirin 2.
- Semizotunu yağda kavurun 2.
- Ardından pişirdiğiniz yulafı ekleyin 2.
- Son olarak karışıma yumurtayı kırıp pişirin 2.
- Üzerine sumak ve kabak çekirdeği serpin 2.
Alternatif olarak, aşağıdaki malzemeler kullanılarak da glutensiz omlet yapılabilir:
- 110 g MADER çok amaçlı glutensiz un 3;
- 2 yumurta 3;
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı 3;
- 250 ml süt 3;
- bir tutam tuz 3.
Yapılışı:
- Unu bir kaseye ekleyin ve tuzu ekleyin 3.
- Ardından sürekli karıştırarak sütü ekleyin 3.
- Yumurtaları hafifçe çırpın ve erimiş tereyağı ile birlikte unlu karışıma ekleyin 3.
- Hamuru bir süre dinlenmeye bırakın 3.
- Tavayı ısıtın ve karışımdan 3-4 yemek kaşığı (tavanın tabanını kaplayacak kadar) alarak tavaya dökün 3.
- Altını kısarak pişirin 3.
- Krepin yüzünü de pişirmek için çevirerek pişirin 3.
Glutensiz omlet tarifi için farklı kaynaklar da kullanılabilir 3.
Glutensiz beslenme konusunda bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: