Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
GKM'nin (gıda katkı maddelerinin) amaçları şunlardır:
- Kaliteyi koruyarak raf ömrünü uzatmak 15. Gıdaların bozulmasını önleyerek, raf ömrünü artırmak 15.
- Aromayı ve rengi geliştirmek 15. Boyalar ve pigmentler kullanarak gıdaların doğal renklerini kazandırmak veya çekici hale getirmek 15.
- Yapıyı ve hazırlama, pişme özelliğini geliştirmek 15. Emülgatörler ve stabilizatörler kullanarak emülsiyonların dayanıklı hale getirilmesini ve bileşenlerine ayrılmalarını önlemek 15.
- Besin değerini korumak veya geliştirmek 15. Besin öğeleri ekleyerek gıdaların besleyici değerini korumak veya artırmak 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: