İstanbul Ticaret Odası (İTO), her yıl binlerce ton gıdanın israf edilmesi konusunda farkındalığı artırmak ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla “Gıdada İsrafa Dur De” kampanyası başlattı. Projenin detayları, İTO Başkanı Şekib Avdagiç ve paydaş kurum temsilcilerinin katılımıyla İstanbul Ticaret Odası’nın Eminönü Merkez Binası’nda düzenlenen basın toplantısında paylaşıldı. Kampanyanın bazı özellikleri: Eğitimler: Üreticiler, satıcılar, hizmet sektörü ve okullar olmak üzere 4 grupta verilecek eğitimlerle İstanbul’da 100 bin ve dolaylı olarak 500 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor. İçerik: Eğitimlerde, gıda israfının boyutu, en çok hangi ürünlerde ve sektörlerde israf edildiği, israfın parasal karşılığı ve önlenmesi halinde sağlanacak kazanımlar gibi konular ele alınacak. Paydaşlar: İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İstanbul İl Ticaret Müdürlüğü, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü gibi kurumlar projenin paydaşları arasında yer alıyor. İTO, bu kampanya ile israf karşıtı bir bilinç oluşturmayı ve üretimde verimlilik ile fiyatların dengelenmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.