Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gerçek somon renginin nasıl anlaşılacağına dair bilgi bulunamadı. Ancak, somon balığının renginin nasıl olması gerektiğine dair bazı bilgiler şu şekildedir:
- Somon balığının etinin gerçek rengi, balığın kril ve karidesten ne kadar zengin bir diyetle beslendiğine bağlı olarak karotenoid astaksantin seviyelerine bağlı olarak neredeyse beyazdan açık turuncuya kadar değişir 2.
- Somon balığının İngilizce'de bir renk adı olarak kaydedilen ilk kullanımı 1776 yılında olmuştur 2.
- Somon rengi, bej ve turuncu tonlarının harmanlanmasıyla oluşan, ne çok parlak ne de çok sönük, orta tonda bir renktir 5.
Somonun pişip pişmediğini anlamak için ise şu yöntemler kullanılabilir:
- Renk kontrolü 13. Somonun dışı pişirme yöntemine bağlı olarak opak beyaz, bej veya kahverengi olsa da ortası hafif yarı saydam pembe olmalıdır 13.
- Doku kontrolü 13. Somonun parçalanmasını istemezsiniz 13. Eğer parçalanıyorsa muhtemelen fazla pişmiş ve kurumuştur 13.
- Termometre kullanımı 13. Somonun en kalın kısmına bir termometre yerleştirilerek sıcaklık kontrol edilebilir 13. Sıcaklığın 43 °C’nin altında ve 60 °C’nin üstünde olmaması gerekir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: