• Buradasın

    Gelinim mutfakta fasulye kavurması nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Gelinim Mutfakta fasulye kavurması yapmak için gerekli malzemeler:
    • 300 g taze fasulye 1;
    • 2 adet yumurta 1;
    • 1 adet büyük boy soğan 1;
    • 2 adet domates 1;
    • 2 yemek kaşığı tereyağı 1;
    • Tuz, karabiber 1.
    Yapılışı:
    1. Fasulyeleri ayıklayıp temizledikten sonra ortalama 3’er santim uzunluğunda doğrayın 1.
    2. Fasulyeleri tuz ilave edilmiş kaynar suda 10 dakika haşlayıp süzün 1.
    3. Tereyağını eritip ince doğranmış soğanları yumuşayana kadar kavurun 1.
    4. Rendelenmiş domatesleri ekleyin ve suyunu çekene dek pişirin 1.
    5. Domatesler suyunu çekince tuzunu ve karabiberini ilave edin, birkaç kez karıştırın 1.
    6. Ayrı bir kasede çatalla hafif çırpılmış yumurtaları ilave edin, birkaç saniye karıştırdıktan sonra haşlayıp süzdüğünüz fasulyeleri ekleyin 1.
    7. Tavanın kapağını kapatın, ateşi kısın ve fasulyeler suyunu çekene dek pişirin 1.
    8. Sıcak servis yapın 1.
    Alternatif bir fasulye kavurması tarifi için Müthiş Yemek Tarifleri sitesini ziyaret edebilirsiniz 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Fasulye kavurma hangi yöreye ait?

    Fasulye kavurması, Karadeniz yöresine aittir.

    En güzel taze fasulye yemeği nasıl yapılır?

    En güzel taze fasulye yemeğini yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz: Malzemeler: - 500 gram taze fasulye - 1 adet soğan - 2 diş sarımsak - 2 adet domates - 1 yemek kaşığı biber salçası - 3 yemek kaşığı zeytinyağı - 1 tatlı kaşığı tuz - 1/2 çay kaşığı karabiber - 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı) - 1 su bardağı sıcak su - Yarım limon suyu (isteğe bağlı) Yapılışı: 1. Fasulyeleri yıkayıp uçlarını kesin ve 2-3 cm uzunluğunda doğrayın. 2. Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin. 3. Bir tencerede zeytinyağını ısıtın. 4. Soğanları ekleyip, pembeleşene kadar kavurun. 5. Sarımsakları ekleyip, kokusu çıkana kadar birkaç dakika kavurun. 6. Domatesleri rendeleyin veya doğrayın ve tencereye ekleyin. 7. Salçayı da ilave edip, birkaç dakika pişirin. 8. Doğranmış fasulyeleri ekleyin, tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyin. 9. Sıcak suyu ekleyin ve karıştırın. 10. Kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. 11. Piştikten sonra, isteğe bağlı olarak limon suyu ekleyip karıştırın ve sıcak servis yapın.

    Gelinim Mutfakta fasulye tava nasıl yapılır?

    Gelinim Mutfakta fasulye tava tarifi için gerekli malzemeler: 500 gram taze fasulye; 1 adet soğan; 2 adet patates; 1 yemek kaşığı sıvı yağ; 3 yemek kaşığı tereyağı; 4 yemek kaşığı mısır unu; 1 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber. Yapılışı: 1. Fasulyeleri yıkayıp kenarlarını ve uçlarını kesin. 2. Kaynayan su dolu bir tencereye fasulyeleri ve yemeklik doğranmış soğanları ekleyerek 10-15 dakika haşlayın. 3. Kızartmalık kestiğiniz patates ve tuzu ilave edip patatesler yumuşayana kadar pişirin. 4. Bir tavaya sıvı yağ ve tereyağı koyun. 5. Mısır ununun üzerine süzdüğünüz fasulyeleri, patatesleri ve soğanları, biraz da karabiber ekleyip karıştırın. 6. Fasulye ve patatesleri üzerine kaşığın arkasını bastırarak düzleştirin. 7. Kısık ateşte kontrollü bir şekilde pişirin ve altı iyice pişince düz bir kapak yardımıyla ters çevirerek diğer yüzünü de kızarana kadar pişirin. 8. Fasulye tavanız güzelce kızarınca sıcak olarak servis edebilirsiniz.

    Kurutulmus taze fasulye kavurması yanına ne gider?

    Kurutulmuş taze fasulye kavurmasının yanına aşağıdaki yiyecekler iyi gider: Pilav: Özellikle bulgur pilavı tercih edilebilir. Cacık: Yoğurtlu ve naneli cacık, kavurmanın yanında serinletici bir lezzet sunar. Yoğurtlu salata: Domates, biber ve diğer sebzelerle yapılan yoğurtlu salatalar da uyumlu bir seçenek olabilir. Kızarmış veya haşlanmış patates. Ayrıca, kavurmanın yanına taze maydanoz veya dereotu serpmek de lezzetini artırır.