Buradasın
Gelinim mutfakta fasulye kavurması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gelinim Mutfakta fasulye kavurması yapmak için gerekli malzemeler:
- 300 g taze fasulye 1;
- 2 adet yumurta 1;
- 1 adet büyük boy soğan 1;
- 2 adet domates 1;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 1;
- Tuz, karabiber 1.
Yapılışı:
- Fasulyeleri ayıklayıp temizledikten sonra ortalama 3’er santim uzunluğunda doğrayın 1.
- Fasulyeleri tuz ilave edilmiş kaynar suda 10 dakika haşlayıp süzün 1.
- Tereyağını eritip ince doğranmış soğanları yumuşayana kadar kavurun 1.
- Rendelenmiş domatesleri ekleyin ve suyunu çekene dek pişirin 1.
- Domatesler suyunu çekince tuzunu ve karabiberini ilave edin, birkaç kez karıştırın 1.
- Ayrı bir kasede çatalla hafif çırpılmış yumurtaları ilave edin, birkaç saniye karıştırdıktan sonra haşlayıp süzdüğünüz fasulyeleri ekleyin 1.
- Tavanın kapağını kapatın, ateşi kısın ve fasulyeler suyunu çekene dek pişirin 1.
- Sıcak servis yapın 1.
Alternatif bir fasulye kavurması tarifi için Müthiş Yemek Tarifleri sitesini ziyaret edebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: