• Buradasın

    Gelinim Mutfakta fasulye tava nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Gelinim Mutfakta fasulye tava tarifi için gerekli malzemeler:
    • 500 gram taze fasulye 14;
    • 1 adet soğan 14;
    • 2 adet patates 14;
    • 1 yemek kaşığı sıvı yağ 4;
    • 3 yemek kaşığı tereyağı 14;
    • 4 yemek kaşığı mısır unu 14;
    • 1 çay kaşığı tuz 14;
    • 1 çay kaşığı karabiber 14.
    Yapılışı:
    1. Fasulyeleri yıkayıp kenarlarını ve uçlarını kesin 14.
    2. Kaynayan su dolu bir tencereye fasulyeleri ve yemeklik doğranmış soğanları ekleyerek 10-15 dakika haşlayın 14.
    3. Kızartmalık kestiğiniz patates ve tuzu ilave edip patatesler yumuşayana kadar pişirin 14.
    4. Bir tavaya sıvı yağ ve tereyağı koyun 14. Tereyağ ekleyince mısır ununu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun 14.
    5. Mısır ununun üzerine süzdüğünüz fasulyeleri, patatesleri ve soğanları, biraz da karabiber ekleyip karıştırın 14.
    6. Fasulye ve patatesleri üzerine kaşığın arkasını bastırarak düzleştirin 14.
    7. Kısık ateşte kontrollü bir şekilde pişirin ve altı iyice pişince düz bir kapak yardımıyla ters çevirerek diğer yüzünü de kızarana kadar pişirin 14.
    8. Fasulye tavanız güzelce kızarınca sıcak olarak servis edebilirsiniz 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Fasulye tavası hangi yöreye ait?

    Fasulye tavası, Karadeniz yöresine aittir.

    En güzel taze fasulye yemeği nasıl yapılır?

    En güzel taze fasulye yemeğini yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz: Malzemeler: - 500 gram taze fasulye - 1 adet soğan - 2 diş sarımsak - 2 adet domates - 1 yemek kaşığı biber salçası - 3 yemek kaşığı zeytinyağı - 1 tatlı kaşığı tuz - 1/2 çay kaşığı karabiber - 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı) - 1 su bardağı sıcak su - Yarım limon suyu (isteğe bağlı) Yapılışı: 1. Fasulyeleri yıkayıp uçlarını kesin ve 2-3 cm uzunluğunda doğrayın. 2. Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin. 3. Bir tencerede zeytinyağını ısıtın. 4. Soğanları ekleyip, pembeleşene kadar kavurun. 5. Sarımsakları ekleyip, kokusu çıkana kadar birkaç dakika kavurun. 6. Domatesleri rendeleyin veya doğrayın ve tencereye ekleyin. 7. Salçayı da ilave edip, birkaç dakika pişirin. 8. Doğranmış fasulyeleri ekleyin, tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyin. 9. Sıcak suyu ekleyin ve karıştırın. 10. Kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. 11. Piştikten sonra, isteğe bağlı olarak limon suyu ekleyip karıştırın ve sıcak servis yapın.

    Gelinim mutfakta fasulye kavurması nasıl yapılır?

    Gelinim Mutfakta fasulye kavurması yapmak için gerekli malzemeler: 300 g taze fasulye; 2 adet yumurta; 1 adet büyük boy soğan; 2 adet domates; 2 yemek kaşığı tereyağı; Tuz, karabiber. Yapılışı: 1. Fasulyeleri ayıklayıp temizledikten sonra ortalama 3’er santim uzunluğunda doğrayın. 2. Fasulyeleri tuz ilave edilmiş kaynar suda 10 dakika haşlayıp süzün. 3. Tereyağını eritip ince doğranmış soğanları yumuşayana kadar kavurun. 4. Rendelenmiş domatesleri ekleyin ve suyunu çekene dek pişirin. 5. Domatesler suyunu çekince tuzunu ve karabiberini ilave edin, birkaç kez karıştırın. 6. Ayrı bir kasede çatalla hafif çırpılmış yumurtaları ilave edin, birkaç saniye karıştırdıktan sonra haşlayıp süzdüğünüz fasulyeleri ekleyin. 7. Tavanın kapağını kapatın, ateşi kısın ve fasulyeler suyunu çekene dek pişirin. 8. Sıcak servis yapın. Alternatif bir fasulye kavurması tarifi için Müthiş Yemek Tarifleri sitesini ziyaret edebilirsiniz.