Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gebelik döneminde bazı besinlerden uzak durulmalıdır:
- Az pişmiş veya çiğ et: Koli bakterisi, toksoplazma ve salmonella gibi bakterileri barındırabilir 12.
- Şarküteri ürünleri: Listeria monocytogenes bakterisi içerebilir ve düşüklere yol açabilir 1.
- Cıva içeren balıklar: Yüksek cıva oranı bebekte gelişimsel gecikmelere ve beyin hasarına neden olabilir 12.
- Kabuklu deniz ürünleri: Salmonella bakterisi üretebilir ve zehirlenmelere yol açabilir 1.
- Çiğ yumurta: Salmonella bakterisi içerir ve gıda zehirlenmesine neden olabilir 12.
- Pastörize edilmemiş süt ve peynirler: Listeriya bakterisi barındırabilir 12.
- Bitki çayları: Rahim kasılmalarını arttırabilir ve erken doğumu tetikleyebilir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: