Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gebe kadınların yememesi gereken bazı yiyecekler şunlardır:
- İşlenmiş etler: Şarküteri ürünleri ve çiğ/az pişmiş etler bakteri ve parazit içerebilir 13.
- Yüksek cıva içeren deniz ürünleri: Kılıç balığı, kiremit balığı ve uskumru gibi balıklar cıva oranı yüksek olduğundan tüketilmemelidir 15.
- Pastörize edilmemiş süt ve peynirler: Listeriya gibi zararlı bakteriler içerebilir 13.
- Çiğ yumurta: Salmonella bakterisi riski taşır 14.
- Kafein: Günde 200 mg'dan fazla kafein tüketimi önerilmez 35.
- Alkol: Kesinlikle tüketilmemelidir 35.
- Yıkanmamış ürünler: Sebze ve meyveler iyice yıkanmadan tüketilmemelidir 3.
Bu liste, genel bir rehber niteliğindedir. Gebelik döneminde beslenme konusunda kesin tavsiyeler için bir doktora danışmak önemlidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: