Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
GDO'lu ürünler arasında en yaygın olanlar şunlardır:
- Soya: Soya fasulyelerinin %90'a kadarı genetik olarak modifiye edilmiştir 15.
- Mısır: ABD'deki mısır çiftliklerinin yarısı GDO'lu mısır yetiştirmektedir 15.
- Pamuk: Verimi ve hastalığa karşı direnci artırmak için genetik olarak değiştirilmiştir 15.
- Kanola Yağı: Kolza tohumundan elde edilir ve kimyasal olarak değiştirilmiş yağlardan biridir 15.
- Süt: Amerika'daki süt ineklerinin beşte birine büyüme hormonları verilmektedir 14.
- Şeker Pancarı: 2009 yılında ABD pazarına genetiği değiştirilmiş şeker pancarları sunulmuştur 1.
- Aspartam: Yapay tatlandırıcı olarak kullanılır ve genetiği değiştirilmiş bakterilerden üretilir 14.
- Kabak: Böceklere karşı dirençli olması için toksik proteinlerle modifiye edilmiştir 15.
Bu liste, piyasada bulunan tüm GDO'lu ürünleri kapsamamaktadır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: