Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bir ürünün GDO'lu olup olmadığını anlamak için şu yöntemler kullanılabilir:
- Etiket Kontrolü: Ürün ambalajındaki içerik etiketinde glikoz, sakkaroz, fruktoz, mısır nişastası, soya proteini gibi maddelerin bulunması, ürünün GDO içerme ihtimalini artırır 1. Ayrıca, üründe "GDO içerir" veya "GDO'suz" gibi ifadeler de yer alabilir 25.
- Kod Sistemi: Ürün üzerindeki beş haneli kodlardan, kod 8 ile başlıyorsa ürün GDO'lu, 9 ile başlıyorsa GDO'suz olarak kabul edilir 45.
- Laboratuvar Analizi: Kesin sonuç için ürünün laboratuvarda genetik modifikasyon açısından analiz edilmesi gereklidir 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: