Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gazoz dolumu, aşağıdaki adımlarla gerçekleştirilir:
- Malzemelerin Hazırlanması: Su, karbondioksit, şeker, asit düzenleyiciler, esanslar ve koruyucu maddeler istenilen nitelikte hazırlanır 2.
- Karıştırma: Su ve şeker karıştırılarak şurup konsantresi hazırlanır 2. Bu şurubun içine esanslar, renk maddeleri, asitler ve kimyasal koruyucular ilave edilir 2.
- Gazlama: Şuruba istenilen miktarda CO2 verilerek ürün tamamlanır 2.
- Dolum: Şişelere, 10 mm boşluk kalacak şekilde dolum yapılır 2. Dolumun ardından ürünün 1-2 saniyede kapaklanması gerekir 2.
- Pastörizasyon: Ürüne koruyucu madde eklenmemişse tünel tipi pastörizasyon uygulanır 2. Bu işlem, şişelerin ortalama 20-30 dakika 75°C'de kalmasını sağlar 2.
- Etiketleme ve Depolama: Doldurulan şişeler otomatik makinelerle etiketlenerek kasalara alınır ve fabrikada 3-5 gün depolanır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: