Buradasın
Gastronomi okuyan biri aşçı olarak çalışabilir mi?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gastronomi bölümünden mezun olan bir kişi “gastronom” unvanı alırken, aşçılık bölümünden mezun olan kişi “aşçı” unvanını alır 5.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları lisans programını tamamlayan kişiler aşçı olarak çalışabileceği gibi, aynı zamanda kendi işletmelerini de açabilirler 134.
Aşçı olabilmek için liseden mezun olduktan sonra meslek yüksekokullarının ya da üniversitelerin 2 yıllık Aşçılık ya da 4 yıllık Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünü bitirip iş hayatına başlamak gerekmektedir 5.
Ayrıca, pratik deneyim, sürekli öğrenme ve mutfakta çalışarak becerilerin geliştirilmesi de önemlidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: