Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gastrektomi sonrası beslenme, ameliyatın türüne ve hastanın durumuna göre değişiklik gösterebilir. Genel olarak, tüp mide (sleeve gastrektomi) ameliyatı sonrası önerilen beslenme adımları şunlardır:
- Berrak Sıvı Diyeti: Ameliyattan hemen sonra su ve şekersiz sıvılar tüketilir 12.
- Tam Sıvı Diyeti: 3.-14. gün arasında yağsız süt, ayran, tanesiz çorbalar eklenir 12.
- Püre Diyeti: 3. haftadan itibaren omlet, süzme peynirler, sebze püreleri gibi yumuşak gıdalar tüketilir 12.
- Katı Diyet: 1. ayın sonunda tavuk, balık, hindi, sebze ve meyvelerin listeye eklendiği taneli yumuşak gıdalar aşamasına geçilir 1.
Dikkat edilmesi gerekenler:
- Katı ve sıvı gıdalar arasında en az 30 dakika zaman olmalıdır 12.
- Yüksek protein alımı önemlidir 4.
- Vitamin ve mineral takviyeleri kullanılmalıdır 4.
Beslenme programı için mutlaka bir diyetisyene danışılmalıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: