• Buradasın

    Gaspaço çorbası hangi ülkenin?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Gazpaço çorbası, İspanya mutfağına ait bir çorba çeşididir 25.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Hangi ülkenin hangi çorbası meşhur?

    Bazı ülkelerin meşhur çorbaları şunlardır: Amerika: Clam and corn Chowder (deniz ürünleri ve mısırla yapılan kıvamlı sebze çorbası). Çin: Won ton Soup (mantılı ve sebzeli "şeffaf" çorba), Lanzhou sığır etli erişte çorbası. Fransa: Soğan Çorbası (içerisinde bir dilim kızarmış ekmek, bol kaşar peyniri bulunan "şeffaf" çorba), Bouillabaisse (Marsilya yöresinde yapılan, patatesli balık ve deniz ürünleri çorbası). İspanya: Gaspacho (Endülüs bölgesinden soğuk domates çorbası). İtalya: Minestrone (içerisinde kalın kesilmiş taze makarna bulunan sebze çorbası). Japonya: Miso soup (yosun türü bir bitkinin "şeffaf" türde çorbası). Macaristan: Gulash (çok sulu tas kebabı kıvamında et çorbası). Rusya: Bortch (lahanası bol, kremalı sebze çorbası). Türkiye: Ezogelin Çorbası, İşkembe Çorbası, Tarhana Çorbası, Yayla Çorbası.

    Gaspaco içinde ne var?

    Gaspaco çorbasının içinde bulunan malzemeler şunlardır: Sebzeler: Salatalık, domates, yeşil biber, kuru soğan. Sıvılar: Konsome, sirke, limon suyu. Ayrıca, tarifte zeytinyağı, ekmek içi ve sarımsak gibi ek malzemeler de kullanılabilir.

    Gazpaco çorbası nasıl yapılır?

    Gazpacho çorbası yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 4 adet büyük boy domates - 2 adet orta boy salatalık - 1 adet kuru soğan - 3 diş sarımsak - 2 adet dolmalık biber (yeşil ve kırmızı) - 4 dilim ekmek içi - 5 su bardağı su - 4 yemek kaşığı zeytinyağı - 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi - 1 yemek kaşığı mayonez - 1/2 çay kaşığı tuz Yapılışı: 1. Domates, kuru soğan ve salatalıkların kabuklarını soyup iri küpler halinde doğrayın. 2. Çekirdeklerini çıkarttığınız dolmalık biberleri gelişi güzel bir şekilde kesin. 3. Tüm malzemeleri mutfak robotuna atıp iri parçalar halinde ufaladığınız ekmek içlerini de ekleyin ve püre haline getirin. 4. Püre haline gelen karışımı derin bir cam kaseye koyun ve suyu ekleyip bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. 5. Zeytinyağı, üzüm sirkesi, mayonez, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırmaya devam edin. 6. Çorba koyu kıvama gelince buzdolabında soğutun. 7. İsteğe göre kruton ekmekle servis edebilirsiniz.

    İspanya'nın en meşhur çorbası nedir?

    İspanya'nın en meşhur çorbası Gazpacho olarak kabul edilir.