Pilavın garnitürü genellikle konserve veya dondurulmuş garnitür kullanılarak hazırlanır. İşte basit bir garnitürlü pilav tarifi: Malzemeler: - 1 su bardağı pirinç - 1 su bardağı garnitür - 1,5-2 su bardağı su - 1 yemek kaşığı tereyağı - 1 yemek kaşığı zeytinyağı - Tuz Hazırlanışı: 1. Tereyağı ve zeytinyağını tencereye alıp kızdırın. 2. İyice yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyip kısık ateşte sık sık karıştırarak 5 dk. kadar kavurun. 3. Suyunu, tuzunu ekleyip kapağını kapatın. 4. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. 5. Garnitürünü ekleyip karıştırın. 6. Altını kapatıp üzerine kağıt havlu koyup kapağını kapatın.