• Buradasın

    Garnitur pilav kaç dakikada pişer?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Garnitürlü pilavın pişme süresi 15-20 dakika arasında değişmektedir 34.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Pilavın garnitürü nasıl hazırlanır?

    Pilavın garnitürü genellikle konserve veya dondurulmuş garnitür kullanılarak hazırlanır. İşte basit bir garnitürlü pilav tarifi: Malzemeler: - 1 su bardağı pirinç - 1 su bardağı garnitür - 1,5-2 su bardağı su - 1 yemek kaşığı tereyağı - 1 yemek kaşığı zeytinyağı - Tuz Hazırlanışı: 1. Tereyağı ve zeytinyağını tencereye alıp kızdırın. 2. İyice yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyip kısık ateşte sık sık karıştırarak 5 dk. kadar kavurun. 3. Suyunu, tuzunu ekleyip kapağını kapatın. 4. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. 5. Garnitürünü ekleyip karıştırın. 6. Altını kapatıp üzerine kağıt havlu koyup kapağını kapatın.

    Pilavın piştiğini nasıl anlarız?

    Pilavın piştiğini anlamak için şu belirtilere dikkat edilebilir: 1. Suyunu çekmesi: Pilavın suyu tamamen çekilmiş olmalıdır. 2. Üzerinin göz göz olması: Pilavın üzeri göz göz delikler oluşmalıdır. 3. Çıtır ses: Pişme sırasında tencereye çatal batırıldığında çıtır çıtır bir ses duyulmalıdır. 4. Tane tane olması: Pilav taneleri yumuşak ama dişe gelir sertlikte olmalıdır.