Buradasın
Gama ışını gıda sterilizasyonu nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gama ışını ile gıda sterilizasyonu şu adımlarla gerçekleştirilir:
- Ürünlerin Hazırlanması: Işınlanacak gıdalar, uygun doz aralıkları belirlenerek muayene edilir ve kayıt altına alınır 4.
- Etiketleme: Ürün paketleri üzerine etiket, indikatör ve dozimetreler yerleştirilir 4.
- Işınlama: Ürünler, gama ışınlarının yayıldığı ışınlama kutusuna (tot) konularak ışınlama ünitesine taşınır 45.
- Işınlama Süreci: Ürün dolu kutular, radyasyon kaynağı etrafında dolaştırılarak belirli bir süre ışınlanır 25.
- Doz Ölçümü: Işınlama sonrası ürünlerin üzerindeki dozimetreler toplanır, ölçülür ve kayıtları tutulur 4.
- Kontrol ve Depolama: Ürünler kontrol edildikten sonra ışınlanmış ürünler deposuna gönderilir ve sevk edilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: