Buradasın
Gama ışını gıda sterilizasyonu nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gama ışını ile gıda sterilizasyonu şu şekilde yapılır:
- Ürünlerin Hazırlanması: Gama ışınlama yapılacak ürünler ışınlama merkezine ulaştırılır ve muayene edilerek kayıtları tutulur 12.
- Dozaj Belirleme: Işınlanacak ürünler için uygun doz aralıkları belirlenir 13.
- Etiketleme: Ürün paketleri üzerine etiket, indikatör ve dozimetreler yerleştirilir 12.
- Işınlama: Ürünler, ışınlayıcı kutular (TOT) içerisine yerleştirilerek ışınlama ünitesine taşınır ve gamma ışınları ile etkileşmesi sağlanır 12.
- Doz Ölçümü: Işınlama ünitesinden çıkan ürünlerin üzerindeki dozimetreler toplanır, ölçülür ve kayıtları tutulur 12.
- Kontrol ve Depolama: Ürünler kontrol edildikten sonra ışınlanmış ürünler deposuna gönderilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: