Konya Furun Kebabı yapımı için gerekli malzemeler: 2 kilogram koyun eti; 45-50 gram iç yağı; tuz; yarım su bardağı su. Yapılışı: 1. İç yağını düdüklü tencerenin dibine serin. 2. Üzerine eşit bir şekilde koyun etini yerleştirin. 3. Her zaman kullandığınız ölçülerde tuz ekleyin ve su ilave edin. 4. Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp 2 saat boyunca kısık ateşte pişirin. 5. Et piştikten sonra isteğe göre bir pide üzerinde servis edebilirsiniz. Ayrıca, geleneksel Konya Furun Kebabı yapımı için şu adımlar da izlenebilir: 1. Özenle seçilmiş etleri, sadece ön kol, gerdan ve kaburga kesimlerinden oluşan büyük bakır leğenlere yerleştirin. 2. Taş fırında meşe odunu ateşinde 6-7 saat boyunca pişirin.