Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fritözde en iyi hangi yağın kullanılacağına dair bilgi bulunamadı. Ancak fritözde kullanılabilecek yağlardan bazıları şunlardır:
- ayçiçek yağı 13;
- fındık yağı 1;
- soya fasulyesi yağı 2;
- mısır yağı 2;
- yer fıstığı yağı 2;
- hindistancevizi yağı 2;
- palm yağı 2.
Fritözde kullanılacak yağ, fritözün özelliklerine göre üretici talimatlarına göre seçilmelidir 3.
Fritöz yağı seçerken şu özelliklere dikkat edilmelidir:
- Dumanlanma noktası 12. Yüksek dumanlanma noktasına sahip yağlar, yüksek sıcaklıklarda daha istikrarlı bir performansa sahiptir 2.
- Oksidasyon stabilitesi 2. Doymuş yağ asitleri bakımından zengin yağlar, oksitlenme olasılığı daha az olan yağlardır 2.
- Antioksidanlar 2. Antioksidanlar açısından zengin yağlar, ısıya ve oksidasyona karşı daha dayanıklıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: