Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fransız usulü servis şu adımlarla yapılır:
- Masa Düzeni: Servis tabağı, peçete ve yemek tabağı misafirlerin önüne yerleştirilir 3. Çatal bıçak yerleşimi içten dışa doğru yapılır; bıçaklar ve kaşıklar tabağın sağ tarafına, çatallar ise sol tarafa yerleştirilir 3.
- Servis Potu: Servis potu, sol elin üzerinde taşınarak misafirin sol tarafından masaya yaklaşılır 1.
- Çorba Servisi: Pot, çorba tabağına yaklaştırılır ve kapağı açılır 1. Konuk, çorbasını kendi istediği kadar alır (servis personelinin servis yapmasını da isteyebilir) 1.
- Diğer Yemekler: Ana yemekler ve ön yemekler servis tabağıyla sunulur; konuklar sapları kendilerine doğru çevrilmiş servis çatal ve bıçağıyla istedikleri yerden istedikleri kadar yemek alabilirler 2.
- Görsel Sunum: Gueridon (servis sehpası) üzerinde, masa kenarı pişirme, sos hazırlama ve içecek ikramı gibi görsel sunumlar yapılabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: