Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fransız usulü servis, şu adımlarla gerçekleştirilir:
- Masa Düzeni: Misafirlerin önüne peçete ve düz yemek tabağı yerleştirilir. Çatal-bıçaklar içten dışa doğru bir sırayla, tabağın sağ ve sol tarafına yerleştirilir 12.
- Yemeklerin Sunumu: Yemekler, büyük gümüş tepsilerde veya özel servis araçlarında getirilir ve sunum sırasında yemeklerin sıcaklığı korunur 2.
- Porsiyonlama: Garsonlar, yemekleri misafirlerin önünde porsiyonlar ve tabağa aktarır 24.
- Servis Sırası: İlk olarak kadınlara, ardından erkeklere servis yapılır 1.
- İletişim: Garsonlar, nazik ve saygılı bir üslupla konuşur, her hareketlerini kontrollü ve zarif bir şekilde yapar 2.
- Zamanlama: Yemekler, misafirlerin yeme hızına uygun bir tempoda sunulur 2.
- Servis Sonrası: Masa dikkatlice temizlenir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: