Buradasın
Fransız mutfağı 16. yüzyılda nasıldı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
- yüzyılda Fransız mutfağı, geleneksel ve sınırlı malzeme ile pişirme tekniklerinin kullanıldığı sıradan bir mutfak olarak nitelendirilebilirdi 1.
Bu dönemde yaşanan önemli gelişmeler arasında İtalyan aşçı Catherine de Medici'nin Fransa'ya gelmesi yer alır 23. Medici ile birlikte İtalyan mutfak kültürü Fransız mutfağını etkilemiş, yeni yemek ve tatlı çeşitleri mutfağa dahil olmuş, mantar, makarna, enginar, kavun, karpuz gibi yiyecekler yaygınlaşmıştır 13.
Ayrıca, bu dönemde çatal, bıçak ve kaşık kullanımı da Fransızlar arasında yayılmaya başlamıştır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: