Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fiyat hamuru olarak belirtilen hamur türleri arasında lahmacun hamuru ve milföy hamuru bulunmaktadır.
Lahmacun hamuru yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
Yapılışı:
- Unu eleyerek kaba alın 1.
- Suyu koyduğunuz kaba azar azar unu ilave edin ve birbirine yedirdikçe un koymaya devam edin 1.
- Tuzu da ekleyerek hamuru yoğurun, ele yapışmayan, orta sertlikte bir hamur elde edin 1.
- Hamuru önce rulo haline getirin, ardından kaç lahmacun istiyorsanız o kadar bezeye bölün 1.
- Bezeleri en az 30 dakika dinlendirin 1.
- Dinlendirdiğiniz bezeleri hafifçe unladığınız tezgahta açmaya başlayın, ne çok kalın ne çok ince olacak şekilde orta incelikte açın 1.
- Açtığınız bezelerin üzerine iç harcı yayarak her tarafa eşit miktarda dağıttın 1.
- İç harcını da yaydıktan sonra fırına sürmeye hazırsınız 1.
Milföy hamuru yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar ise şunlardır:
Malzemeler:
- 500 gram un 2
- 250 gram tereyağı (soğuk ve küp şeklinde kesilmiş) 2
- 1 çay kaşığı tuz 2
- 200 ml su (soğuk) 2
Yapılışı:
- Un ve tuzu bir karıştırma kabında harmanlayın 2.
- Unun ortasında bir havuz açarak, soğuk suyu ekleyin 2.
- Su yavaşça eklenirken, hamuru bir yandan yoğurun 2.
- Hamuru pürüzsüz bir kıvama gelene kadar yoğurmaya devam edin 2.
- Hamuru streç filme sararak buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin 2.
- Dinlenen hamuru buzdolabından çıkarın ve un serpilmiş bir yüzeye alın 2.
- Tereyağını da unlanmış bir yüzeye koyup merdane ile açarak ince bir dikdörtgen haline getirin 2.
- Hamurun kenarlarını tereyağının üzerine kapatın ve hamuru tekrar açın 2.
- Bu aşamada hamuru üç katlı bir şekilde katlayın 2.
- Hamuru tekrar buzdolabında
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: