İçkili restoranlarda alkol servisi, belirli kurallara tabidir. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yeni tebliğine göre, alkollü içki markalarına ait logoların sadece orijinal ürünlerde kullanılması ve servis materyallerinde başka bir amaçla kullanılmaması gerekmektedir. Bazı genel servis kuralları: Viski: 1/3 oranında dolu kalın tabanlı bardaklarda, genellikle buz eklenerek servis edilir. Votka: Soğuk ve sade veya meşrubatla karıştırılarak servis edilir. Cin: Kokteyllerin taban içkisi olarak veya tonik ve buz ile servis edilir. Rakı: Kendine özgü bardağında, su ve buz ile servis edilir. Likör: Özel likör bardaklarında servis edilir, isteğe göre buzlu da sunulabilir. Servis sırasında dikkat edilmesi gerekenler: Bardaklar 2/3 oranında doldurulur ve boşluk, şarabın kokusunu almak için bırakılır. Servis, konuğun sağ tarafından yapılır ve önce bayanlara servis edilir. Üzerinde alkollü içki markası bulunan bardak ve benzeri materyaller, başka bir amaçla kullanılamaz.