Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İçkili restoranlarda alkol servisi, belirli kurallara tabidir. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yeni tebliğine göre, alkollü içki markalarına ait logoların sadece orijinal ürünlerde kullanılması ve servis materyallerinde başka bir amaçla kullanılmaması gerekmektedir 4.
Bazı genel servis kuralları:
- Viski: 1/3 oranında dolu kalın tabanlı bardaklarda, genellikle buz eklenerek servis edilir 23.
- Votka: Soğuk ve sade veya meşrubatla karıştırılarak servis edilir 3.
- Cin: Kokteyllerin taban içkisi olarak veya tonik ve buz ile servis edilir 23.
- Rakı: Kendine özgü bardağında, su ve buz ile servis edilir 3.
- Likör: Özel likör bardaklarında servis edilir, isteğe göre buzlu da sunulabilir 3.
Servis sırasında dikkat edilmesi gerekenler:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: