Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Firuze kahvesi, normal Türk kahvesi gibi öğütülmüş kahve çekirdeklerinden ve su ile birlikte demlenir 3. Ancak, firuze kahvesi, kafein içeriğini azaltmak için özel bir işleme tabi tutulmuş kahve çekirdeklerinden yapılır 3.
Firuze kahvesi yapmak için:
- Öğütülmüş kahve ve su: Cezveye hazırlamak istediğiniz her bir fincan için 1,5 tatlı kaşığı firuze kahvesi ve su ekleyin 23.
- Kaynatma: Kahveyi köpüklenene kadar kaynatın 3.
- Karıştırma: Kahveyi köpüklenene kadar karıştırın 3.
Firuze kahvesi, özellikle gece geç saatlerde veya kafein alımını sınırlamak isteyenler için tercih edilebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: