Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırınlarda kullanılan bazı programlar şunlardır:
- Alt-üst ısıtma (fansız program) 14. Yemeğin her tarafının eşit pişmesi için kullanılır 14. Özellikle büyük parçalı et yemekleri, ekmek ve kek gibi hamur işlerinde tercih edilir 14.
- Turbo pişirme (fanlı program) 14. Isının fırının her yerine eşit dağılmasını sağlar 14. Küçük parçalı et ve sebze yemekleri, aynı anda birden fazla tepsi pişirmek için uygundur 14. Kabarması gereken hamur işlerinde kullanılmaz 14.
- Alt ısıtma 14. Altı çıtır, üstü yumuşak yemekler için kullanılır 14. Pizza yapımında sıkça tercih edilir 14.
- Izgara 15. Mangal tadında lezzetler elde etmek için kullanılır 15. Kırmızı et, tavuk, balık gibi yiyecekler ızgara telinde pişirilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: