Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Firik pilavı yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı firik bulguru 34;
- 1/2 su bardağı pilavlık bulgur 3;
- 4 yemek kaşığı haşlanmış yeşil mercimek 3;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 3;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı 3;
- 1 adet soğan 3;
- 1 yemek kaşığı salça 3;
- 1 tatlı kaşığı karabiber 3;
- 1,5 tatlı kaşığı tuz 3;
- 4 su bardağı tavuk suyu (normal su da kullanılabilir) 3.
Yapılışı:
- Tavaya tereyağı ve zeytinyağını ekleyip, yemeklik doğradığınız soğanı kavurun 3.
- Salçayı ekleyip 2 dakika daha kavurun 3.
- Firik ve bulguru ekleyin, haşlanmış mercimeği de ekleyip karıştırın 3.
- Baharatını ve tuzunu ekleyin 3.
- Suyunu ekleyip kısık ateşte pişirin 3.
- Firik biraz geç pişebilir, biraz daha sıcak su ekleyip biraz daha pişirebilirsiniz 3.
- 10 dakika demlenmesi için bekleyip servis yapabilirsiniz 3.
Fırında pişirme önerisi:
- Pişirme kabını yağlayın 5.
- Pirinci ve malzemeleri kabın içine aldıktan sonra, üzerine sıcak suyu ekleyin 5.
- Fırını 180-200 dereceye ısıtın 5.
- Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile kaplayın 5.
- Fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin 5.
Püf noktası: Tavuk suyu kullanmak, firik bulguru ve mantarın lezzetinin özleşmesine yardımcı olur 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: