• Buradasın

    Firik pilavının içine ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Firik pilavının içine konan malzemeler şunlardır:
    • Ana Malzemeler: 1 su bardağı firik bulguru, 1 su bardağı pilavlık bulgur 25.
    • Et: 1 kg kemiksiz koyun eti (yağsız parça) 1.
    • Sos ve Baharatlar: 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı domates salçası, karabiber, tuz, 1 çay bardağı zeytinyağı 13.
    • Ek Malzemeler: Haşlanmış nohut, yeşil mercimek, tereyağı 24.
    Servis sırasında turp, tere, çoban salata ve ayran ile birlikte sunulur 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Firink pilavı nasıl yapılır?

    Firik pilavı yapmak için gerekli malzemeler: 2 su bardağı firik bulguru; 1 adet soğan; 3 adet sivri biber; Yarım çay bardağı sıvı yağ; 2 yemek kaşığı tereyağı; 4 diş sarımsak; 1 yemek kaşığı domates salçası; Yarım tatlı kaşığı tuz; Yarım tatlı kaşığı pul biber; 1 çay kaşığı kuru nane; Süslemek için çeri domatesi. Yapılışı: 1. Firik bulgurunu ayıklayıp kabukları çıkana kadar yıkayın. 2. Pilav tenceresinde yemeklik doğranmış soğanı, yemeklik doğranmış sivri biberi yarım çay bardağı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı tereyağı ile kavurun. 3. İnce doğranmış 4 diş sarımsağı ilave edip biraz daha kavurun. 4. 1 yemek kaşığı domates salçası koyup biraz karıştırın ve bulgurları ekleyin. 5. Üstüne çıkana kadar sıcak su koyup yarım tatlı kaşığı tuz, yarım tatlı kaşığı pul biber ve 1 çay kaşığı kuru nane ekleyin ve karıştırın. 6. Kaynayınca altını kısıp pişmeye bırakın. 7. Servis yaparken üzerini çeri domatesi ile süsleyin. Alternatif bir firik pilavı tarifi için durupazar.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.