Fırında pişirilebilecek sağlıklı atıştırmalık tarifleri şunlardır: 1. Sağlıklı Tuzlu Atıştırmalık: - Malzemeler: 1 çay bardağı yulaf kepeği, 1 çay bardağı tam buğday unu, 1 yumurta, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı yoğurt, 1 çimdik tuz, 1 tatlı kaşığı sirke, 1 çay kaşığı karbonat. - Hazırlanışı: Zeytinyağı, yumurtanın beyazı, sirke ve yoğurdu çırpın. Üzerine yulaf kepeği, kabartma tozu ve unu ekleyip çırpmaya devam edin. Kıvama geldiğinde yağlı kağıt serdiğiniz tepsinin üzerine dizip, üzerine yumurta sarısını sürüp, çörek otu gezdirin. 170 derecede 20 dakika pişirin. 2. Fırınlanmış Nohut Cipsi: - Malzemeler: 2 su bardağı haşlanmış nohut, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı sarımsak tozu (isteğe bağlı), 1 çay kaşığı kimyon veya kekik (isteğe bağlı). - Hazırlanışı: Haşlanmış nohutların suyunu süzüp kurulayın. Nohutları bir kaseye alıp üzerine zeytinyağı ve baharatları ekleyerek karıştırın. 200°C'de önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. 3. Kurutulmuş Meyve: - Hazırlanışı: Meyveleri güzelce yıkayın ve kabuklarını soyun, ardından eşit bir şekilde dilimleyin. Dilimleri yağlı kağıda tek kat olacak şekilde dizin ve fırını en düşük sıcaklıkta ayarlayın (genellikle 140-170 derece). Meyvelerin neminin çıkması için fırının kapağını aralıklı bırakın ve her 30 dakikada bir karıştırın.