• Buradasın

    Fırın ağzı hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Fırın ağzı yemeği, Kayseri yöresine aittir 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Fırın ağzı nasıl yapılır?

    Fırın Ağzı Tarifi için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir: Malzemeler: - 1 kilogram kuzu pirzola - 1 çay bardağı zeytinyağı - 1,5 çay kaşığı tuz - 1 çay kaşığı karabiber - 10 adet yeşil biber - 10 adet sarımsak - 3 adet domates - 100 gram kuyruk yağı Yapılışı: 1. Pirzolaları fırın tepsisine dizin. 2. Zeytinyağını gezdirin, tuz ve karabiberi serpin, elinizle hafifçe yedirin. 3. Biberleri ve sarımsakları tepsiye yayın. 4. Domatesleri dizin ve kuyruk yağlarını boşluklara yerleştirin. 5. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 1 saat pişirin. 6. Fırından çıkardıktan sonra porsiyonlayın ve sıcak olarak tüketin, afiyet olsun!