Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırın ağzı yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram kuzu pirzola 4;
- 1 çorba kaşığı tereyağı 4;
- 300 gram doğranmış patates 4;
- 440 gram domates 4;
- 15 gram doğranmış sarımsak 4;
- 75 gram sivri biber 4;
- 35 gram domates salçası 4;
- 200 gram soğuk su 4;
- yeteri kadar tuz ve toz karabiber 4.
Yapılışı:
- Tereyağını tavada kızdırıp pirzolaları iki dakika mühürleyin 4.
- Hafif yağladığınız fırın kabına patatesleri dizin, üzerine pirzolaları yerleştirin 4.
- Domates ve sarımsakları yayın, sivri biberi kenarlara yerleştirin 4.
- Bir kasede karıştırdığınız malzemeleri domateslerin üzerine gezdirin 4.
- Yağlı kağıtla üzerini kapatıp önceden ısıtılmış 190 derece fırında etler kemiklerinden ayrılana kadar yaklaşık bir saat pişirin 4.
- Beş dakika yağlı kağıdı alıp tekrar fırınlayın ve servis edin 4.
Alternatif tarif:
- 1 kilogram kuzu pirzola 3;
- 1 çay bardağı zeytinyağı 3;
- 1,5 çay kaşığı tuz 3;
- 1 çay kaşığı karabiber 3;
- 10 adet yeşil biber (doğranmış) 3;
- 10 diş sarımsak (doğranmış) 3;
- 3 adet domates (dilimlenmiş) 3;
- 100 gram kuyruk yağı (küp doğranmış) 3.
Yapılışı:
- Pirzolaları fırın tepsisine dizin, zeytinyağı, tuz ve karabiberle tatlandırın 3.
- Biber ve sarımsakları tepsiye yayın, domatesleri dizin ve kuyruk yağlarını boşluklara yerleştirin 3.
- Önceden ısıtılmış 220 derece fırında bir saat pişirin 3.
- Fırından çıkardıktan sonra porsiyonlayın ve sıcak olarak tüketin 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: