Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Finike portakalının bazı özellikleri:
- Aroma ve tat: Kendine has aroması ve optimum brix-asidite dengesi ile dünyanın en lezzetli portakallarındandır 13. Tatlı ve hafif ekşi bir lezzeti vardır 4.
- Su oranı: Yüksek su içeriğine sahiptir 15.
- Posa miktarı: Posa miktarı minimumdur 1.
- Kabuk: İnce kabukludur 5.
- Çekirdek: Çekirdeksizdir 25.
- Besin değeri: C vitamini, lif ve antioksidanlar açısından zengindir 4.
- Üretim: Türkiye’deki toplam portakal üretiminin sadece %10’unu oluşturur 1.
- Yetişme koşulları: Alüvyonlu toprak yapısı, mikroklima özellikleri ve yüksek nem oranı ile Finike’nin özel iklim ve toprak koşullarında yetişir 15.
- Coğrafi işaret: 2008 yılında Türk Patent Enstitüsü tarafından coğrafi işaret tescili almıştır 135.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: