Buradasın
Filtre kahve fincanı nasıl olmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Filtre kahve fincanı şu özelliklere sahip olmalıdır:
- Geniş Taban ve Dar Ağız: Kahvenin kokusunu burun tarafından daha iyi algılamak ve tüm aromayı hissetmek için 3.
- Isıyı Koruyan Malzeme: Cam veya porselen gibi ısıyı iyi koruyan malzemeler tercih edilmelidir 35.
- Uygun Kapasite: Genellikle 180-240 ml arasında bir hacim idealdir 35.
- Demleme Tekniği: Pour-over gibi demleme yöntemlerinde, suyu dairesel hareketlerle ve yavaşça dökmek önemlidir 14.
- Ön Demleme (Blooming): İlk 30 saniyede kahvenin üstüne az su dökerek gazını salmasını sağlamak gerekir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: