Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fette tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şu şekildedir:
Malzemeler:
- 1 kg patlıcan 1
- 1 kg patates 1
- 2 su bardağı haşlanmış nohut 1
- 500 gram süzme yoğurt 1
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1
- 3 diş sarımsak 1
- Kızartmak için sıvı yağ 1
Domates sosu için:
Üzeri için:
Yapılışı:
- Patlıcan ve patatesleri soyup küçük küp şeklinde doğrayın 1.
- Patatesleri tuzlu suda, patlıcanları sirkeli ve tuzlu soğuk suda en az 15 dakika bekletin 1.
- Süzüp kuruttuktan sonra sıvı yağda kızartıp servis tabağına alın 1.
- Üzerine haşlanmış nohudu yerleştirin 1.
- Süzme yoğurt, sarımsak, zeytinyağı ve tuzu karıştırıp nohutların üzerine yayın 1.
- Domates sosu için tavaya sıvıyağ koyup sarımsak ve küp doğranmış domatesleri ekleyin, soteleyin 1.
- Salça ve tuzu ekleyip sotelemeye devam edin, suyu çekince ocaktan alıp yoğurdun üzerine dökün 1.
- Tırnak pideleri küp doğrayıp fırında kızartın 1.
- Sosun üzerine serip en son ince kıyılmış maydanozla süsleyerek servis edin 1.
Alternatif bir fette tarifi için lezizyemeklerim.com sitesini de inceleyebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: