Fette tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şu şekildedir: Malzemeler: - 1 kg patlıcan - 1 kg patates - 2 su bardağı haşlanmış nohut - 500 gram süzme yoğurt - 2 yemek kaşığı zeytinyağı - 3 diş sarımsak - Kızartmak için sıvı yağ Domates sosu için: - 4 adet domates - 2 diş sarımsak - 1 yemek kaşığı salça - Tuz - Sıvıyağ Üzeri için: - 2 adet tırnak pide - Yarım demet maydanoz Yapılışı: 1. Patlıcan ve patatesleri soyup küçük küp şeklinde doğrayın. 2. Patatesleri tuzlu suda, patlıcanları sirkeli ve tuzlu soğuk suda en az 15 dakika bekletin. 3. Süzüp kuruttuktan sonra sıvı yağda kızartıp servis tabağına alın. 4. Üzerine haşlanmış nohudu yerleştirin. 5. Süzme yoğurt, sarımsak, zeytinyağı ve tuzu karıştırıp nohutların üzerine yayın. 6. Domates sosu için tavaya sıvıyağ koyup sarımsak ve küp doğranmış domatesleri ekleyin, soteleyin. 7. Salça ve tuzu ekleyip sotelemeye devam edin, suyu çekince ocaktan alıp yoğurdun üzerine dökün. 8. Tırnak pideleri küp doğrayıp fırında kızartın. 9. Sosun üzerine serip en son ince kıyılmış maydanozla süsleyerek servis edin. Alternatif bir fette tarifi için lezizyemeklerim.com sitesini de inceleyebilirsiniz.