• Buradasın

    Fethi Çini Alfredo nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Fethi Çini Alfredo'nun nasıl yapıldığına dair bilgi bulunamadı. Ancak, fettucini alfredo yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
    Malzemeler:
    • 1 paket fettucine makarna 124;
    • 2 yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağı 14;
    • 200 gram mantar 14;
    • 300 gram tavuk göğsü 14;
    • 3 diş sarımsak 14;
    • 1 su bardağı krema 14;
    • 1/4 demet fesleğen 1;
    • 1/2 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri 14;
    • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber 1;
    • 1 çay kaşığı tuz 1.
    Yapılışı:
    1. Sosu hazırlamak için, tavaya tereyağı ve zeytinyağını ekleyip kızdırın 14.
    2. Dilimlenmiş mantarları ekleyip yüksek ateşte soteleyin 14.
    3. Jülyen doğranmış tavukları ve ezilmiş sarımsakları ilave edin, tuz ve karabiber ekleyin 14.
    4. Krema, parmesan peyniri ve doğranmış fesleğeni ekleyip kısık ateşte pişirin 14.
    5. Ayrı bir tencerede haşladığınız makarnayı sos tenceresine ekleyin ve 5 dakika daha pişirin 14.
    6. Rendelenmiş parmesan peyniri ve fesleğen yapraklarıyla servis edin 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Alfredo makarna içinde ne var?

    Fettucini Alfredo makarnasının içinde bulunan malzemeler: fettucine makarna; tereyağı ve/veya sıvı yağ; mantar; tavuk göğsü; sarımsak; krema; parmesan peyniri veya kaşar peyniri; fesleğen; tuz ve karabiber. Orijinal tarifte krema bulunmaz, tereyağı ve peynir kullanılır.

    Alfredo sos içinde ne var?

    Alfredo sosunun içinde bulunan malzemeler: 70 gram parmesan peyniri; 1-2 diş sarımsak; 55 gram tereyağı; 360 gram krema; 1 çay kaşığı tuz; yarım çay kaşığı karabiber. Ayrıca, bazı tariflerde yarım demet doğranmış taze maydanoz da eklenir.

    Fettuccini Alfredo hangi ülkenin yemeği?

    Fettuccine Alfredo, İtalya'ya özgü bir makarna yemeğidir.

    Fettuçini Alfredo hangi sosla yapılır?

    Fettucini Alfredo, alfredo sos ile yapılır. Alfredo sosunun malzemeleri: 2 yemek kaşığı tereyağı; 2 yemek kaşığı zeytinyağı; 200 gram mantar; 300 gram tavuk göğsü; 3 diş sarımsak; 1 su bardağı krema; 1/4 demet fesleğen; 1/2 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri; 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber; 1 çay kaşığı tuz. Hazırlanışı: 1. Tavada tereyağı ve zeytinyağını kızdırın. 2. Dilimlenmiş mantarları ekleyip soteleyin, ardından jülyen doğranmış tavukları ilave edin. 3. Ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiber ekleyin. 4. Krema, parmesan peyniri ve doğranmış fesleğeni ekleyip kısık ateşte pişirin. 5. Ayrı bir tencerede haşladığınız makarnayı sosla birleştirip servis edin.