Buradasın
Fesleğen soslu makarna nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fesleğen soslu makarna yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram makarna 1;
- yarım demet taze fesleğen 1;
- 1 çay kaşığı deniz tuzu 1;
- 4 diş sarımsak 1;
- 1 çorba kaşığı çam fıstığı 1;
- 1 çorba kaşığı ceviz içi 1;
- 100 gram Parmesan peyniri 1;
- yarım su bardağı zeytinyağı 1.
Yapılışı:
- Çam fıstıklarını yağsız tavada orta ateşte kavurun 1.
- Taze fesleğen, tuz, sarımsak, kavrulmuş çam fıstığı ve ceviz içini bir mutfak robotunda (ya da havanda) püre haline getirin 1.
- Parmesan peynirini incecik rendeleyip sosa ekleyin 1.
- Ardından zeytinyağını azar azar ekleyerek mutfak robotunu çalıştırmaya devam edin 1.
- Bütün malzemeler iyice karışıp macun kıvamını aldığında sos hazır demektir 1.
- Büyük boy bir tencere dolusu suyu kaynatın 1. Kaynayınca bir tutam tuz ekleyip makarnaları içine atın ve 12 dakika haşlayın 1.
- Makarna süzülüp tencereye geri konur, üzerine sos dökülüp karıştırılır, makarnanın içine işlemesi beklendikten sonra servis edilir 1.
Alternatif bir fesleğen soslu makarna tarifi için Sofra dergisinin web sitesini ziyaret edebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: