Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Faslılar çeşitli tatlıları severler, bunlar arasında öne çıkanlar şunlardır:
- Pastilla: İncecik hamur tabakalarının arasında baharatlı tavuk, badem ve tarçın gibi tatlı elementlerle hazırlanan bir yemektir 13.
- Baghrir: "Bin delikli krep" olarak da bilinen, üzerinde minik delikler bulunan ve ballı veya tereyağlı sosla servis edilen bir krep türüdür 1.
- Msemmen: Kat kat açılmış hamuru ve tereyağlı dokusuyla kahvaltı sofralarının yıldızıdır 1.
- Meloui: İncecik açılan hamurun tereyağı ve irmikle harmanlanıp tavada kızartılmasıyla yapılan bir hamur işidir 1.
- Şebakia: Buğday unu, yumurta, portakal çiçeği suyu ve bademle hazırlanan, kızartılıp bala batırıldıktan sonra susam dökülen bir tatlıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: