• Buradasın

    Fas pastaları nelerdir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Fas pastalarından bazıları şunlardır:
    • Breuat 3. Tatlı badem, fıstık, tarçın vb. karışımıyla doldurulmuş yufka hamurundan yapılmış üçgen şekilli hamur işleridir 3.
    • Bushiar 3. Tavada kızartılan ve Fas çayı, bal ve yağ ile servis edilen tatlı, kabarık bir gözlemedir 3.
    • Ceylan boynuzları veya ka'ab al-gazal 3. Feqqas, carquiñol'a benzer tatlı ve gevrek dilimlerdir 3.
    • Ghoriba 3. İrmik, su, mayadan yapılmış krepler gibidir 3.
    • Melloui 3. Msemmen benzeri bir hamur işidir 3.
    • Mhansha 3. Badem ile doldurulmuş ve bal ile kaplanmış puf böreğidir 3.
    • Maskina 3. Kuru meyveli tart veya kektir 3.
    • Massaban 3. Portakal çiçeği ve limon kabuğu kokulu bademlerle doldurulmuş ve genellikle renkli çikolatalarla süslenmiş bir Fas kekidir 3.
    • Rghayef mâaslin 3. Bala batırılmış çıtır yufka veya puf böreği tatlılarıdır 3.
    • Sfenj 3. Çörek benzeri bir tava meyvesidir 3.
    Ayrıca, özel talep gören yerel bal-cevizli pasta, “kaab el ghazal”, “baklava” kekleri, “makhroud” ve “shebakiya” da Fas pastaları arasında yer alır 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Fas'ta en çok ne yenir?

    Fas'ta en çok tüketilen yemeklerden bazıları şunlardır: Couscous (Kuskus). Tajine. Harira Çorbası. Mechoui. Zaalouk. Pastilla. Ayrıca, Fas'ta deniz ürünleri, brochettes (şiş kebaplar) ve çeşitli tatlılar da yaygın olarak tüketilir.