Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fas pastalarından bazıları şunlardır:
- Breuat 3. Tatlı badem, fıstık, tarçın vb. karışımıyla doldurulmuş yufka hamurundan yapılmış üçgen şekilli hamur işleridir 3.
- Bushiar 3. Tavada kızartılan ve Fas çayı, bal ve yağ ile servis edilen tatlı, kabarık bir gözlemedir 3.
- Ceylan boynuzları veya ka'ab al-gazal 3. Feqqas, carquiñol'a benzer tatlı ve gevrek dilimlerdir 3.
- Ghoriba 3. İrmik, su, mayadan yapılmış krepler gibidir 3.
- Melloui 3. Msemmen benzeri bir hamur işidir 3.
- Mhansha 3. Badem ile doldurulmuş ve bal ile kaplanmış puf böreğidir 3.
- Maskina 3. Kuru meyveli tart veya kektir 3.
- Massaban 3. Portakal çiçeği ve limon kabuğu kokulu bademlerle doldurulmuş ve genellikle renkli çikolatalarla süslenmiş bir Fas kekidir 3.
- Rghayef mâaslin 3. Bala batırılmış çıtır yufka veya puf böreği tatlılarıdır 3.
- Sfenj 3. Çörek benzeri bir tava meyvesidir 3.
Ayrıca, özel talep gören yerel bal-cevizli pasta, “kaab el ghazal”, “baklava” kekleri, “makhroud” ve “shebakiya” da Fas pastaları arasında yer alır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: