• Buradasın

    Evde ekmek cipsi nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Evde ekmek cipsi yapmak için gerekli malzemeler:
    • 3-4 dilim bayat ekmek (tam buğday, kepek, çavdar, yulaf) veya lavaş ekmeği 2;
    • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 2;
    • 1 diş sarımsak (isteğe göre) 2;
    • 1 tatlı kaşığı kekik 2;
    • 1 tatlı kaşığı pul biber 2;
    • 1 çay kaşığı karabiber 2;
    • Çok az kimyon 2.
    Yapılışı:
    1. Sarmısağı iyice ezin 2. Baharatlarını atıp, yağı ekleyin ve karıştırın 2.
    2. Ekmekleri küp küp doğrayın (lavaş kullanırsanız; küçük üçgen şekillerde kesin) 2.
    3. Fırın tepsisine yayın 2.
    4. Üzerine hazırladığınız baharatlı ve yağlı sosu döküp ekmeklere iyice yedirerek harmanlayın 2.
    5. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında kuruyana kadar kızartın 2.
    Ayrıca, ekmek cipsi tarifi şu sitelerde de bulunmaktadır:
    • lezzetler.com 1;
    • misgibiyemek.wordpress.com 3.

    Konuyla ilgili materyaller

    Ev yapımı cips kaç dakikada pişer?

    Ev yapımı cips pişirme süresi, tarifine göre değişiklik gösterebilir: 1. Yemek.com tarifine göre: Ev yapımı cips, 180 derecede 6-7 dakika pişirildikten sonra 120 dereceye alınıp 15-20 dakika daha pişirilir. Toplamda 21-27 dakika sürer. 2. Ye-mek.net tarifine göre: Patates cipsi, fırında 200 derecede 30 dakika pişirilir.

    Ekmek cipsi sağlıklı mı?

    Ekmek cipsi, sağlıklı bir besin olarak kabul edilmez. Ekmek cipsi, yüksek kalori ve karbonhidrat içeriği nedeniyle kilo almaya neden olabilir. Ancak, az miktarda tüketildiğinde ve porsiyon kontrolü yapıldığında, sağlıklı beslenme programı içinde yer alabilir. En sağlıklı seçenek, tam buğday ekmeği gibi lif açısından zengin ve düşük kalorili alternatiflerin tercih edilmesidir.

    Cips yapmak için hangi malzemeler gerekli?

    Cips yapmak için gerekli malzemeler, cipsin türüne göre değişiklik gösterebilir. İşte bazı temel malzemeler: Patates Cipsi: 2 adet patates, 2 diş sarımsak (isteğe göre), pul biber, karabiber, tuz, zeytinyağı. Lavaş Cipsi: 3 adet lavaş ekmeği, 1 tatlı kaşığı karışık salça, 3-4 yemek kaşığı su, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı kekik, 1 yemek kaşığı susam, 1 çay kaşığı kimyon, acı seviyorsanız 1 çay kaşığı pul biber. Makarna Cipsi: Yarım paket makarna, tuz, kızartmak için ayçiçek yağı, 1 yemek kaşığı un, yarım yemek kaşığı nişasta, karabiber, pul biber. Ayrıca, cipslerin lezzetini artırmak için çeşitli baharatlar ve yağlar da kullanılabilir.